Format

APARSEN Training

Access and Usability in Digital Preservation

DAY 1       *       DAY 2
09:30 - 10:50 80 minutes block 1   *   09:30 - 10:50 80 minutes block 5
10:50 - 11:10 20 minutes break   *   10:50 - 11:10 20 minutes break
11:10 - 12:30 80 minutes block 2   *   11:10 - 12:30 80 minutes block 6
12:30 - 14:00 90 minutes lunch   *   12:30 - 14:00 90 minutes lunch
14:00 - 15:20 80 minutes block 3   *   14:00 - 15:20 80 minutes block 7
15:20 - 15:40 20 minutes break   *   15:20 - 15:40 20 minutes break
15:40 - 17:00 80 minutes block 4   *   15:40 - 17:00 80 minutes block 8

8 * 80 = 640 minutes teaching training excercise
4 * 20 = 80 minutes break
2 * 90 = 180 minutes lunch
Total = 900 minutes (15 hours)

  • Block 1: Access; Introduction on Access; Data Policies and Governance
  • Block 2: Access; Data Policies and Governance (exercise); Digital curators
  • Block 3: Access: Digital rights management
  • Block 4: Access: Linked Open Data
  • Block 5: Usability: Introduction on Interoperability; Persistent Identifiers
  • Block 6: Usability: Interoperability Framework for Persistent Identifiers (exercise)
  • Block 7: Usability: Services: Entity Name System (ENS) and Legal deposit service
  • Block 8: Usability: Dependency Management (Epimenides system) (exercise); evaluation

(PRELIMINARY) PROGRAM - course material attached under Presentations

Block 1 Title Presenter Assigned time Incremental Time needed
1 Welcome tbd 15 15  
1 Introduction on Access Sharon McMeekin 30 45  
1 Data Policies and Governance - Theory Juha Lehtonen 35 80 OK
Block 2          
2 Data Policies and Governance - Exercise Juha Lehtonen 50 50 OK
2 What is a digital curator? Anna Maria Tammaro 30 80  
Block 3          
3 Digital rights management - Theory Kirnn Kaur 40 40 OK
3 Digital rights management - Exercise Kirnn Kaur 40 80 OK
Block 4          
4 Linked Open Data Karen Coyle 80 80  
Block 5          
5 Introduction on Interoperability tbd 60 60  
5 Persistent identifiers - introduction and background Maurizio Lunghi 20 80  
Block 6          
6 Interoperability Framework for Persistent Identifiers Maurizio Lunghi, Emanuele Bellini 80 80  
Block 7          
7 Entity Name System (ENS) Barbara Bazanella 20 20 OK
7 Legal deposit service Giovanni Bergamin 20 40  
7 Time left in block 7 TBD 40 80  
Block 8          
8 Dependency Management (Epimenides) René van Horik 30 30 OK
8 Dependency Management - Exercise René van Horik 30 60 OK
8 Evaluation and wrap up tbd 20 80  
           
           
           
      640    
Edit | Attach | Watch | Print version | History: r18 < r17 < r16 < r15 < r14 | Backlinks | Raw View | Raw edit | More topic actions
Topic revision: r18 - 2014-12-29 - KirnnKaur
 
This site is powered by the TWiki collaboration platform Powered by PerlCopyright © 2008-2019 by the contributing authors. All material on this collaboration platform is the property of the contributing authors.
Ideas, requests, problems regarding TWiki? Send feedback